Chalons en Champagne

Zaterdag 13 juni de 3e Midfond vlucht van dit jaar over een afstand van 419 km vanuit Chalons en Champagne.

We hadden dit keer 30 duiven ingekorfd, en wel 3 doffers en 27 duivinnen. De meeste doffers een keertje thuis gelaten zodat die thuis zijn als de duivin thuis komt. Voor de zoveelste keer dit jaar was het weer zaterdag niet al te best en ook deze vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Op zondag was het weer direct goed en er kon dan ook meteen om 07.00 worden gelost.

De eerste duiven zouden met de NW wind ongeveer een snelheid halen van 75 km per uur. Om 12.30,37 werd dan ook onze 1e duif geklokt. Wederom onze 1e getekende doffer, de 19-1338264. Deze 2-jarige doffer heeft dit jaar reeds 7 kop prijzen gevlogen en staat in de meeste duif kampioenschappen bij de bovenste. Na 3 mintuen kwam de 2e en 3e duif ook samen aangevlogen en deze gingen op exact dezelfde tijd over de antenne op 12.33,51. Dit waren 2 duivinnen, onze 3e en 4e getekende. De punten voor zowel het aangewezen als onaangewezen kampioenschap waren hiermee reeds binnen. De overige duiven kwamen daarna ook goed terug. Bijna elke minuut wel eentje, zodat binnen 19 minuten nadat de eerste er was de helft reeds thuis was.

We hadden dit keer de 1e, 3e, en 4e van de vereniging, in het Rayon tegen 1.408 duiven hadden we de 1e, 13e en 14e met verder 18 van de 30 duiven in de prijs, een heel fraai percentage van 60% (zie uitslag)

Wederom een mooie vlucht met goed weer. Gelukkig is er zaterdag niet gelost. Er zat op zaterdag net als de week er voor een dikke wolkenband over België. Dan kun je beter een dag wachten en maar hopen dat ze het op zondag goed doen.

Komend weekend de 4e Midfond vlucht vanuit Morlincourt over 420 km. Wederom een beste afstand voor een midfondvlucht. (eerder al Nanteuil van 463 km en Chalons van 419 km)

De voortuitzichten van het weer zijn voor woensdag, donderdag en vrijdag best heel warm. Hopelijk valt het zaterdag mee zodat het geen hele zware vlucht wordt. We zullen zien wat het wordt.

Succes iedereen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.