Chalons en Champagne

Zaterdag 19 mei 2018 de 2e Midfondvlucht van het seizoen. Dit keer naar Chalons en Champagne over een afstand van 418 km.

Met een NO wind vliegen de duiven er dan al bijna 6 uur over. Dus wel een echte krachtmeting.

We hadden 49 duiven ingekorfd en wel 21 doffers en 28 duivinnen, wederom een mooi aantal om een midfond vlucht.

Gelukkig hadden we deze zaterdag een keer geluk met het weer. Bijna geheel Nederland bedekt onder een grijze massa bewolking maar het gehele oosten van het land en tevens ook Oost België en Oost Frankrijk was dit keer goed. De meeste afdelingen hebben daarom besloten de vluchten uit te stellen naar de zondag. Onze afdeling ging gelukkig goed maar afdeling 10 heeft een hele slechte vlucht gehad en daar zijn meerdere liefhebbers in het Noord Oosten van Nederland slachtoffer van geworden.

Ondanks dat je goed kijkt in zuidelijke richting wordt je toch nog af en toe verrast en plots vlogen er 2 duiven boven het hok, nog een rondje extra en daarna op de ren voor het hok.

Voor de zoveelste keer was de 17-1741529 bij de eerste duiven en dit keer was ze zelfs als 1e op het hok. Dit betekent dat ze voor de 6e keer achtereen volgend heel vroeg was. (4 keer Vitesse en 2 keer Midfond) Hierdoor staat ze 1e op de Vitesse van de gehele afdeling 9 en ook bij de Midfond staat ze reeds 2e bij het duifkampioenschap in de Vereniging, ze moet daar een hok genoot voor zich dulden.

Verder kwamen de duiven toch goed terug. In de verenigingsuitslag (klik hier) hadden we dit keer de 5e, 6e, 7e, 8e 11e enz. Wederom een mooie serie vroege duiven.

Komend weekend is er een Vitesse en een Eendaagse Fond vlucht. We hebben nu reeds besloten om niet op de eendaagse fond in te korven. Met de voorspelde weersverwachtingen zal de eendaagse een hele zware worden en dat heeft ons besloten om voorlopig verder te gaan op de Vitesse en Midfond vluchten. We zullen dan ook vrijdag avond bijna alle duiven weer mee doen op Quivrain. Ook dat betekent 313 km met zoals het nu wordt voorspeld een Oosten wind en zeer hoge temperaturen voor de maand Mei. Wederom een pittig vluchtje waarover de eersten ongeveer 4,5 uur zullen doen.

Hopelijk kunnen we dan volgende week op de Midfond ook weer alle duiven inzetten. (met een hele zware eendaagse fond en het weekend er voor en weekend daarna een pittige midfond is dat niet wekelijks vol te houden)

Allen succes de komende week.

 

Voor de lezers van onze website: We hebben nog een beperkt aantal jonge duiven 2018 uit onze kwekers nu speen klaar. Tevens hebben we nog meerdere hele goede vliegduiven 2014 en 2015 die echt prestaties van formaat hebben neer gezet die we in principe over hebben. Tevens nog een aantal zomer jongen 2017 uit onze kwekers. Mochten er liefhebbers zijn die graag duiven willen hebben zoals hiervoor genoemd, neem dan contact met ons op want voor een kleine vergoeding is er nu nog volop keuze om een goede stam duiven op te bouwen of misschien wel je kweek hok goed te versterken. Bel gerust en kom deze week nog langs, we zullen je niet teleurstellen. Telf. René 06-13180133 of Peter 06-30784940.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.