Chalons en Champagne 13 mei 2017

Zaterdag 13 Mei stond Chalons en Champagne op het programma. De 2e Midfond vlucht van dit jaar over een afstand van 419 km.

We hadden er dit keer 34 ingekorfd, en wel 11 doffers en 23 duivinnen. Ze werden mooi op tijd gelost en met een ZW wind zouden ze er ongeveer met 4,5 uur terug zijn.

Het was op de losplaats schitterend weer, of het onderweg overal even goed was is de vraag maar bij ons kwamen de duiven wederom redelijk goed af. Dit was bij een aantal andere liefhebbers helaas wel anders.

De eerste duif kwam werkelijk als een raket aangevlogen en ging dan ook in één streep naar het hok, ze werd dan ook direct geregistreerd en heeft geen seconde verloren. Schitterend zo’n aankomst. Het was dit keer de duivin 14-1570455. Ze werd geklokt om 11.50.59. Het duurde daarna een dikke 5 minuten voordat de 2e duif kwam aangevlogen. En daarna weer 3 minuten tot de volgende duif. Daarna kwamen ze achter elkaar.

Bij het maken van de uitslag bleek maar weer dat we het wederom super hadden gedaan. We hadden dit keer de 2e, 3e, 4e, 6e, 8e, 9e, en 10e van de vereniging (zie uitslag). Dus 7 duiven bij de eerste 10, een geweldige uitslag. De aangewezen duiven waren dit keer niet bij de eersten maar het is des te mooier om te zien dat andere duiven het over nemen om vroeg in de uitslag te zitten. Zelfs de jaarlingen zitten er nog steeds zeer goed bij, nu weer 5 bij de eerste 7 van ons.

Zelfs in de diverse standen, Vitesse, Midfond en Generaal staan we bijna overal, Vereniging, Rayon, Kring en Afdeling bovenaan. Dus tot op heden gaat het helemaal naar wens.

Aankomend weekend staan er 2 vluchten op het programma en wel een Vitesse vlucht en de eerste Eendaags fond vlucht. Het is de bedoeling om op beide vluchten in te korven, ongeveer 10 op de eendaagse fond en 25 op de vitesse maar of dat allemaal doorgaat is ook afhankelijk van de weersvooruitzichten. Dat is nu nog te vroeg om daar veel over te zeggen. We zullen zien wat we doen en nemen donderdag daar een beslissing over.

Allen wederom veel succes de komende weken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.