Chalons en Champagne

Duivin 20-1176083 Winnaar Grandprix vlucht Chalons en Champagne tegen meer dan 20.000 duiven. (afdeling 9, 10 en11)

Zaterdag 1 juli de 6e midfondvlucht van dit seizoen vanuit Chalons en Champagne.
We hadden dit keer 30 duiven ingekorfd en wel 7 doffers en 23 duivinnen.

Eindelijk dit jaar is de wind gedraaid naar het Westen. We hebben 2 maand lang steeds een Noorden dan wel Oosten wind gehad. Daar de duiven na de lossing altijd eerst naar het westen gaan en dan daarna ook nog een keer een Noord / Oosten wind hebben en daardoor altijd aan de west kant de afdeling binnen vliegen zat er voor onze duiven bijna nooit een echte topprestatie in. Ze hebben alle vluchten super gepresteerd maar je wilt ook een keer een uitschieter. Zondag 2 juli was het zover.

Doordat het zaterdag zwaar bewolkt was en het over de gehele vlieglijn regende werd zaterdag al snel besloten om de vlucht uit te stellen naar de zondag. Zondag was het schitterend duiven weer en er werd gelost om 08.45 uur. Er waaide wel een stevige Westen wind waardoor de duiven een snelheid van rond de 90 km per uur zouden halen.

De eerste duiven in het zuiden van de afdeling haalden dan ook een snelheid van 93 km per uur. We hadden uitgerekend als we bij de eersten zouden willen zitten we rond 13.18 uur moesten klokken. Als je dan om 13.13 uur reeds een duif op de klep ziet zitten dan ben je stom verbaasd. Geen van ons allen heeft haar zien komen terwijl we toch best dicht bij het hok stonden. Blijkbaar is ze heel hoog geweest en als een baksteen uit de lucht gevallen zodat we haar niet hebben zien komen. We hebben direct de duif, de 20-1176083 gemeld op de site en ze stond direct bovenaan en daar is ze blijven staan. Dit betekende een 1e plek tegen meer dan 20.000 duiven. Deze midfondvlucht was een Grandprix vlucht van in totaal 3 afdelingen.

Deze 20-1176083 heeft dit jaar nog niet gemist en heeft reeds 11 prijzen gevlogen. Van zowel vaders als moeders kant zit het allerbeste er ook achter. Een geweldige vliegduif.

Ook de overige duiven kwamen super goed terug. Uiteraard moet je met een hele vroege duif even wachten op nr. 2 maar daarna kwamen ze achter elkaar. 21 van de 30 duiven hadden prijs, een mooi percentage van 70% (zie uitslag).

‘S avonds en ook de dagen die daar op volgden kwamen de nodige felicitaties uit het hele land binnen. Altijd weer fraai om dit mee te maken. Het seizoen is wat dat betreft voor de oude duiven al compleet en succes vol. Ook schreef CC4 een mooi stukje op hun website (zie reportage)

Komende week nog de laatste vitessevlucht van dit jaar.

Succes allen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.