Boxtel

Zaterdag 7 April begon het seizoen 2018.

Helaas was de africhtingsvlucht van 31 maart niet doorgegaan. Volgens de afdeling 9 waren de vooruitzichten van het weer op 30 maart niet goed genoeg om zaterdags een vlucht te houden (welke buienradar de afdeling naar kijkt is ons niet geheel duidelijk, want de voorspellingen voor zaterdag 31 maart waren voor de duiven super, niet te warm, rustige zuidwestenwind, schapenwolkjes en blauwe luchten) en op zaterdag bleek dat het schitterend vliegweer was voor de duiven. Mede doordat ze weinig duiven verwachten en het financieel dus geen goede vlucht zou worden was het voor de afdeling reden om de vlucht af te gelasten. Wel jammer dat het financiële gedeelte weer boven het belang van de duiven gaat en dat het voor veel Vitesse spelers weer een week wachten werd om van start te gaan.

Vrijdag 6 april werd er ingekorfd en we hebben alle duiven ingezet op deze vlucht. (totaal 64, waarvan 28 doffers en 36 duivinnen). Voordat we inkorven kijken we ook altijd even naar de weersvoorspellingen op de zaterdag. Op dat moment zeiden we al tegen elkaar dat het wel weer eens een zware en vervelende zaterdag kon worden. De vooruitzichten waren dat het in eens warm zou worden, dat de wind uit de zeer gevaarlijke Zuid Oosten zou waaien en dat de lucht strak blauw zou worden. Als dit gebeurt op een vlucht in Mei of Juni wanneer de duiven meerdere vluchten hebben gehad dan zou dat niet erg zijn maar voor de allereerste vlucht dan weet je bij voorbaat alweer genoeg. Niet inkorven is ook geen optie omdat je speelt voor de diverse kampioenschappen, duifkampioenen enz.enz. Maar de afdeling had dit weekend beter kunnen besluiten om de vlucht niet door te laten gaan en de vlucht van het vorige weekend wel maar helaas wordt het belang van de duif niet altijd voorop gesteld.

Op zaterdag werden de duiven gelost om 11.00 uur. Op zich een prima tijd. De eerste duiven hadden we rond 12.45 uur verwacht. En dat kwam ook uit. Op 12.44 uur werd onze 1e duif geconstateerd en ook de 2e kwam ook in dezelfde minuut binnen. Daarna druppelde het heel langzaam binnen. Het werd een heel vervelende zaterdag. Normaal gesproken moeten ze op een vlucht over een afstand van 140 km nadat de 1e duif binnen is met een halfuur binnen zijn. Helaas was dit dus niet het geval.

‘S avonds waren er nog geen 40 terug van de 64, niet normaal en dat op een binnenlandse vlucht. Zelfs heel goede 2 –jarigen waren er niet. Zondags en maandag kwamen er gelukkig nog een heel stel terug zodat we nu op ongeveer 55 zitten die de weg hebben terug gevonden. Maar ook dat betekent dat 10 duiven weg zijn gebleven, helaas veel te veel voor een 1e vlucht. Verder is het natuurlijk ook zo doordat deze 10 zijn uitgebleven zitten er ook 10 doffers / duivinnen in het hok die hun / haar partner kwijt zijn geraakt. Dus het weduwschap is ook totaal verstoord. Duiven moeten weer anders gekoppeld worden en dat zorgt weer voor onrust in het hok en vergt weer energie van de liefhebbers.

Gelukkig hebben wij dan nog het “geluk” dat wij een mooi aantal duiven hebben om te spelen maar er zijn ook liefhebbers ook bij ons in de vereniging die na 1 vlucht het alweer voor gezien houden omdat ze bijna geen duiven meer over hebben. En daar ben je dan de hele winter druk mee om ze goed aan de start te krijgen.

Dan nog de uitslag van dit weekend, we hadden met onze 1e duif nog de 3e in de Vereniging. Vincent Bonnes had een keurige 1e en 2e plek, Vincent proficiat! Klik hier voor de uitslag

Komende week gaan de duiven naar Heusen-Zolder, dit wordt al een afdelingslossing, hopelijk zijn de omstandigheden dan beter maar de vooruitzichten zoals ze nu zijn, zijn wederom niet best maar het is nog maar dinsdag en het duurt nog 4 dagen voordat het zover is. We zullen zien wat het ons brengt.

Iedereen veel succes komend weekend!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.