Boxtel

Zaterdag 13 april de 1e wedvlucht van het seizoen 2019. Boxtel is de losplaats en de afstand is 140 km. Een mooie afstand om mee te beginnen.

De meeste duiven ( 64 van de 67) waren vorige week van de testvlucht terug gekomen zodat we ze alle 64 konden inkorven. (29 doffers en 35 duivinnen)

De hele week was het “weer” onderwerp van gesprek omdat het best koud was met daarbij een noordoosten wind. Er was zelfs een afdeling waar de vluchten niet door gingen. Bij ons in de afdeling ging het gelukkig gewoon door. Er waren wel een aantal liefhebbers die hun duiven niet mee deden of minder duiven inkorfde. Voor ons was er totaal geen twijfel en dat bleek ook zaterdag wel. Het was koud maar de luchten waren zo goed dat er zelfs een zicht was van 39 km. Mooie blauwe lucht met af en toe een wolkje aan de lucht. Perfect weer voor de duiven. Een duif kan beter tegen kou dan zomerdag in de warme lucht vliegen met heiige luchten.

Er werd even gewacht tot het iets warmer werd maar om 10.45 uur werd er gelost. De duiven hadden een goed vertrek.

We hadden uitgerekend dat de eersten rond 12.45 uur zouden komen. De eerste meldingen op de voorhand gingen ook in die richting. Als er dan op 12.41 uur reeds 2 duiven aankomen vliegen dan kan het niets anders dan dat het vroege duiven moeten zijn. Ze vlogen nog enkele rondjes en gingen daarna zelfs nog even op het dak zitten. Maar om 12.42,24 werd de 1e geklokt, de 2e ging er daarna vlot achteraan. De 1e was de 18-1552120 doffer en de 2e de 17-1741506 duivin. Het duurde een dikke minuut maar vanaf dat moment kwamen ze echt geweldig terug. Met 7 minuten was de helft reeds terug. Deze hadden ook allemaal prijs in de vereniging. In het overkoepelende rayon met 4 CC’s hadden we zelfs 44 van de 64 duiven in de prijs. Een fraai percentage van 69%

In de verenigingsuitslag hadden we de 1e en 2e met daarna veel duiven voor in de uitslag. Zie uitslag

We waren best benieuwd op welke plek onze 2 vroege duiven zouden eindigen. Als je dan sávonds nadat alle verenigingen hebben aangeleverd ziet dat ze ook daar op plek 1 en 2 staan dan kun je best spreken van een heel goed begin van het seizoen 2019.

Verder waren we zeer tevreden over de jaarlingen. Duiven die in 2018 als jonge duif op alle vluchten mee zijn gegaan tot de 500 km deden het goed. We hebben dit jaar een jonge ploeg om mee te vliegen, ongeveer 40 jaarlingen. Daar hebben we hopelijk de komende jaren veel plezier van.

Komend weekend gaan de duiven naar Tilburg over een afstand van 160 km. De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn goed te noemen. We zullen zien of dit ook werkelijk uit komt.

Voor iedereen geniet van het mooi weer wat er de komende tijd aankomt maar geniet ook van onze mooie hobby de duivensport. Veel plezier en goede paasdagen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.