Boxtel

Boxtel

 

Zaterdag 14 juli de 2e vlucht jonge duiven vanuit Boxtel.

 

Wederom zou het niet gemakkelijk worden met een Noorden wind en hoge temperaturen.

 

We hadden er 55 ingekorfd, een aantal minder dan vorige week maar toch een mooi aantal.

 

De lossingscommissie wachtte gelukkig even met lossen. Het zicht was smorgens vroeg nog niet echt goed, maar om 08.10 uur was de lucht opgeklaard en kon er gelost worden. Het vertrek van de duiven was heel goed en dat is heel belangrijk, ze moeten direct de goede richting kunnen kiezen.

We hadden verwacht dat de eerste duiven er ongeveer 2 uur over zouden doen en als je dan om exact 10.00 uur een groep duiven ziet aankomen dan weet je zeker dat dat de eerste duiven zijn. Het waren er een stuk op 12 en daar waren er 3 van ons bij. Ze vlogen nog een aantal kleine rondjes en de 1e werd geklokt om 10.00.39. Nummer 2 en 3 er vlot achteraan. Daarna kwamen de duiven echt werkelijk voortreffelijk terug. Elke minuut kwamen er wel een aantal. Binnen 10 minuten hadden we reeds 34 van de 55 in de klok. Werkelijk geweldig hoe de duiven terug kwamen en nog mooi fris en niet vermoeid.

De overige jongen kwamen goed na en we hebben er nu 54 van de 55. Dat is heel goed te noemen.

Bij het maken van de uitslag zagen we pas hoe goed de jongen het gedaan hadden. We hadden de 1e, 2e, 3e, 5e, 6e, 7e, 8e, 10 enz. van onze vereniging. Verder 14 duiven bij de eerste 19 in onze vereniging. (zie uitslag).In het Rayon hadden we ook een super uitslag, en wel de 2e, 3e, 4e van het Rayon. In de Kring hadden we dit keer 36 van de 55 duiven in de prijs, een heel mooi prijs percentage van 66%. Dus al met al in alle opzichten een heel goed verlopen 2e jonge duiven vlucht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.