Boxtel 15 juli 2017

Zaterdag 15 Juli Boxtel op het programma, de 1e jonge duivenvlucht over een afstand van 140 km.

We zijn best druk geweest om er voor te zorgen dat ze goed afgericht aan het vliegseizoen kunnen beginnen. We hebben ze ongeveer een keer of 10 weg gebracht en dat ging naar volle tevredenheid.

Daarna zijn ze allemaal mee geweest naar Zutphen en naar Groesbeek. Beide africhtingsvluchten vanuit de CC kring 2. Deze gingen beide ook heel goed. Op Groesbeek zelfs 60 mee en 60 terug.

Boxtel hebben we ook wederom 60 ingekorfd en deze werden gelost om 08.30 uur. Het weer was verder goed, niet te warm, goede zichten en een westen wind.

Om 10.05 kwamen de eerste 2 groepen aangevlogen. Daar zaten een heel stel van ons bij. Helaas bleven deze maar rondjes draaien. Ongeveer 3 minuten later ging de eerste naar beneden een rondje later volgden er nog weer 5. Verder kwamen de eerste 40 duiven snel en perfect huiswaarts. Daarna, een half uur na de 1e druppelde het langzaam verder door. Uiteindelijk hebben 56 duiven het thuis honk gevonden.

Van de vereniging hadden we de 6e, 9e, 10e, 11e, 12e en 13e. Een mooi begin. Verder hadden we 34 van de 60 in de prijs. Een mooi percentage van 57% (zie uitslag).

Al met al tevreden over deze 1e vlucht.

Komend weekend gaan ze naar Heusden – Zolder.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.