Bierges

Bierges

Zaterdag 21 april stond Bierges op het programma. Een nieuwe losplaats in Belgie en wel over een afstand van 242 kilometer.

De vooruitzichten waren de hele week goed te noemen. Maar wel met een NO wind en strak blauwe luchten. Het was reeds de 3e vlucht dus dan hoop je dat het goed komt.

Met goed weer denk je dat ze een keer mooi op tijd gelost worden, maar helaas, mist en daardoor slechte zichten verhinderde een vroege lossing. Het duurde tot 12.30 uur voordat het goed was.

We hadden er 54 ingekorfd, en wel 25 doffers en 29 duivinnen. Een mooi aantal om mee te doen op deze Vitesse vlucht.

Voor een vroege duif moesten we rond 15.50 uur klokken maar het duurde 5 minuten langer dat de 1e er was. Op 15.55.27 werd deze geklokt, de 17-1741521, een jaarling duivin. Daarna kwam er elke minuut wel eentje binnen. Het druppelde mooi door en na 20 minuten na de 1e duif was de helft reeds binnen. Ook daarna kwamen ze toch redelijk goed terug. Het zijn ook meest jaarlingen waar we dit jaar mee spelen, dus een beetje geduld is wel op zijn plaats. ‘s avonds waren bijna alle duiven terug.

In de uitslag hadden we dit keer 5 duiven bij de eerste 11 in de vereniging en wel op de plaatsen 4e, 5e, 6e, 10e en 11e. Toch goed te noemen. Klik hier voor de uitslag. We moeten nu zorgen dat we de komende weken de training nog wat intensiever maken zodat ze een uurtje goed trainen en de snelheid er goed in zit. Hopelijk komen we dan nog net weer wat hoger op de ranglijst. Maar al met al zijn we tevreden over het verloop van de vluchten. Ook het prijspercentage wordt elke week wat beter, we zaten nu op 46% prijs.(25/54) Vanaf 5 Mei (1e Midfond vlucht) moet dat omhoog naar de 50%. We zullen zien.

Komende week staat Quivrain op het programma, wederom een Vitesse vlucht over 314 km. We zullen er ongeveer tussen de 55 en 60 inkorven, een paar achterblijvers zullen deze keer ook aanhaken.

Succes allen

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.