Bierges

Op zaterdag 6 augustus stond Bierges over een afstand van 242 km op het programma.

We hadden 40 duiven ingekorfd. 21 jonge doffers en 19 jonge duivinnen. Het weer was goed en de duiven werden dan ook gelost om 08.00 uur bij een kalme NO wind.

Voor een vroege duif moesten we rond 11.03 zitten, tenminste dat hadden we uitgerekend nadat de eerste duiven in het zuiden en westen van de afdeling waren gevallen. Als er dan exact om 11.00 uur de eerste komt aangevlogen dan is dat wel een bijzondere vroege duif. Het was de 22-8161984 duivin die als een streep naar beneden achter onze lokduif aan ging. Sneller dan dit kon niet. Ze werd dan ook geklokt om 11.00,10. We hebben deze duif direct gemeld op de meldingssite en ze kwam bovenaan te staan in de afdeling Noord tegen een dikke 9.000 duiven.

Omdat het een vroege duif was moesten we logischer wijs lang wachten op onze 2e duif. Deze werd geklokt op 11.05,53. Daarna kwamen ze goed terug. Bij het maken van de uitslag kwamen onze duiven op plek 1 en plek 2 terecht in onze sterke vereniging (zie uitslag). Verder hadden we 23 van de 40 ingekorfde duiven in de prijs. Een fraai percentage van 58 %

Nu was het even wachten totdat alle verenigingen hadden ingestuurd om te zien of ze daadwerkelijk op plek 1 zou blijven staan in het Noorden van onze gehele afdeling. En dat was het geval. Een mooi verhaal werd nog geplaatst op onze site van “Hart van Twente”

https://cc4hvt.nl/gebroeders-van-langen-raken-de-tel-kwijt-en-winnen-de-wedvlucht-bierges-van/

Komend weekend is alles afgelast in verband met de hitte die er momenteel heerst in het westen van Europa. Het is ook niet te doen om deze temperaturen duiven te vervoeren en een verantwoorde lossing te doen. Gelukkig heeft het NPO het hitteprotocol goed nageleefd.

Hopelijk slaat het weer de komende week om en worden er weer normale temperaturen verwacht in Nederland. We zullen zien komende week.

Succes en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.