Bierges

Zaterdag 15 augustus stond de 4e jonge duiven vlucht op het programma. Na een weekje rust in verband met de ontzettend warme dagen die we vorig weekend hebben gehad.

We hadden alle 48 jonge duiven weer ingekorfd, 26 doffers en 22 duivinnen. We hebben ze afgelopen week gescheiden van elkaar zodat hopelijk het trainen bij huis weer wat beter wordt.

De hele week was het nog ontzettend warm geweest maar zaterdag zou het dan iets gaan afkoelen. Als je dan zaterdag ‘s morgens naar de lucht kijkt dan voorspelt dat weinig goeds. Bewolkt met een waterig zonnentje en zeer slechte zichten. Helemaal grijs in de lucht. Op dat moment weet je al dat het een zeer slechte duivendag zal worden. Met het lossen moest gewacht worden omdat de zichten nog niet goed waren. Uiteindelijk om 11.15 uur werden ze gelost.

Voor een vroege duif moesten we om 14.15 uur zitten. Als dan om 14.42 de 1e duif er aan komt dan betekent dat niet veel goeds. De duiven kwamen zeer traag terug. Normaal gesproken komt elke minuut er wel eentje aangevlogen, nu was het om de 10 minuten. ‘s Avonds was iets meer dan de helft van de duiven terug gekeerd. Gelukkig kwamen daar zondag morgen nog een heel stel bij zodat we uiteindelijk 42 van de 48 terug hebben gekregen.

In de uitslag hadden we de 3e, 4e 8e, 9e en 10 van de vereniging (zie uitslag). Op zich niet slecht maar dat is dan al helemaal niet meer belangrijk. Dit keer ging de eer naar de heren Bekkedam en Blockhuis die de 1e prijs in de wacht sleepten. John en Martin proficiat.

Gelukkig waren de duiven wel in goede staat en hadden ze ogenschijnlijk niet te veel geleden, we hebben ze daarom maandagavond zo weer ingekorfd voor een africhtingsvluchtje naar Kalkar op de natoer.

Dinsdagmorgen was het super duivenweer, heerlijk fris, mooie luchten en dan zijn ze zo terug. Alle 42 duiven waren zo thuis en hebben even het ritme van het vliegen weer opgepakt.

Tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.