Bierges

Zaterdag 27 april alweer de 3e Vitesse vlucht van dit seizoen. De duiven hadden goed getraind en we hadden wederom 63 duiven ingekorfd. (28 doffers en 35 duivinnen)

Zaterdagmorgen was het regenachtig maar het zou in de middag opklaren. Vandaar dat dit keer de duiven werden gelost om 12.15 uur.

Op de buienradar was wel te zien dat het zou opklaren maar was ook wel te zien dat er steeds nieuwe buien ontstonden. Op het moment dat de eerste duiven zouden komen waren er helaas nog de nodige buien.

Omdat de wind vanuit de ZW hoek kwam waren de snelheden hoog en kwamen de duiven redelijk goed terug. Echter voor de top klassering waren ze een aantal minuten te laat.

De eerste duiven kwamen gigantisch hoog aanvliegen en draaiden daarom de nodige rondjes voordat ze beneden waren, mede ook omdat ze met meerdere rond vlogen.

We hadden dit keer de 8e, 10e, 11e en 12e van de vereniging. Het prijspercentage was dit keer 35% (63/22) Zie uitslag

De 1e plek was dit keer voor Gerard ten Thij, die een mooie vroege duif had. Gerald proficiat.

Verder kwamen de duiven goed af, alle duiven om 17.00 uur terug. Wel was opvallend dat dit keer de meeste jaarlingen niet in de top van de uitslag zaten. Deze zijn door de harde wind naar het noorden geblazen en kwamen dan ook via het noorden weer terug naar het hok. Daaraan kun je zien dat de oudere duiven toch meer ervaring hebben en zich niet zo laten afdrijven door de wind.

Komend weekend de 4e Vitesse vlucht vanuit Quievrain over een afstand van 313 km.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.