Beek en Donk

Op de 1e wedvlucht hadden we 60 ingekorfd, en wel 27 doffers en 33 duivinnen. Een mooi aantal om mee te beginnen. Het weer was redelijk goed behalve de wind (ZO) kwam weer uit de verkeerde hoek. Op zo’n korte afstand en dan met een ZO wind dan weet je bij voorbaat al dat de eerste duiven aan de westkant in de vereniging en van het Rayon zullen vallen. En zo gebeurde het ook.

Er werd gelost om 09,15 uur in Beek en Donk over een afstand van 128 km. De eerste duiven bij ons haalden een snelheid van 87 km per uur. Gelukkig kwamen ze bij deze wind goed af en met een kwartier waren er dan ook reeds 35 duiven terug. Daarna druppelde het mooi door en zijn ze allemaal terug gekeerd.

De 1e plek in de vereniging ging dit keer naar de Comb Oude Lashof uit Weerselo. De 2e en 3e plek waren voor J Luhen ook uit Weerselo. Dit was te verwachten. Daarna zaten wij met onze duiven op plek 4, 5, 7, en 8. Mooi een aantal duiven vroeg in de uitslag (zie uitslag) In het Rayon moesten we genoegen nemen met een 22e plek.

Hopelijk gaat de wind komende zaterdag vanuit een andere hoek (W) waaien, zodat de eerste prijzen aan de oostkant van de vereniging worden verdiend. We zullen zien wat het gaat worden.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.