Beek en Donk

Zaterdag 14 Augustus dan eindelijk de 1e Natoervlucht van dit seizoen. Een aantal weken naar uit gekeken. Omdat we de jonge duiven nu een aantal weken niet hebben gespeeld verlang je weer naar een zaterdag met een mooie vlucht.

Beek en Donk stond op het programma, dit over een afstand van 127 km. Op Kalkar, de laatste africhtingsvlucht hadden we alle duiven die mee op de vlucht konden ingekorfd. Dit waren er 76 en wel 26 doffers, 26 duivinnen en 24 jonge duiven. Deze africhting verliep perfect, alle duiven waren zo terug. Omdat er afgelopen weekend nog een jonge duif terug kwam konden we op Beek en Donk 77 duiven inkorven. Dat is een heel aantal om in te korven maar als ze dan terug komen gaat het ook heel snel.

De lossing was om 08.00 uur. Mooi op tijd en het weer zag er goed uit. De wind kwam uit het ZW en dan gaat de snelheid al snel naar de 100 km per uur.

De 1e duif kwam er dan ook aanvliegen om 09.15 uur. Ze vloog nog een aantal rondjes en er kwamen er al snel 3 bij. Deze 4 hebben daarna nog meerdere rondjes gevlogen voordat ze naar beneden kwamen. Wel jammer want het waren alle 4 zeer vroege duiven. Uiteindelijk werd de 1e duif geklokt om 09.16,27 uur. Het was de 3 jarige doffer 18-1552136. Als 2e duif was het eveneens een 3 jarige doffer, de 18-1552143. Daarna kwamen de 3e en 4e duif er vlot achteraan. Typisch was het dit keer wel dat de eerste 5 duiven allemaal doffers waren, dit terwijl de duivinnen ook goed hadden getraind. Uiteraard wel fraai dat nu de doffers voorop waren. Met zo’n korte vlucht weet je dat als de 1e duif er is de rest er zo achteraan komt. Binnen 6 minuten nadat de 1e duif over de antenne ging waren er reeds 34 die ook reeds geklokt waren. Veel oude duiven maar ook de jonge duiven kwamen goed af. Ongeveer een kwartier nadat de 1e duif er was waren er reeds 61 duiven thuis, deze 61 zaten allemaal in de prijs. Dus wel een heel fraai prijspercentage van 79% (61 / 77)

In de vereniging met 337 duiven hadden we de 4e, 5e, 6e, en 7e. Verder 14 duiven bij de eerste 22. Ook dat is best goed te noemen. (zie uitslag)

Van de 77 duiven zijn er 76 terug gekomen. Eentje heeft het hok niet terug kunnen vinden. Deze 76 zullen waarschijnlijk komend weekend allemaal weer mee gaan naar Weert over een afstand van 151 km. Met de voorspelde NO wind zullen ze er nu ongeveer 2 uur over gaan vliegen.

We zullen zien wat het weekend weer brengt.

Succes allen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.