Beek en Donk

Zaterdag 1 augustus alweer de 3e jonge duivenvlucht. De tijd vliegt.

De losplaats zou Tilburg zijn maar door de te verwachten ZO wind en warmte heeft de afdeling besloten om iets dichterbij te komen en wederom in Beek en Donk te lossen.
Dit keer hadden we er 49 ingekorfd. Er werd gelost om 09.00 uur.

Er waren nog een aantal liefhebbers bij ons op bezoek en die zagen de 1e duif aan komen vliegen. Helaas vloog deze nog een rondje en ging daarna op het dak van het hok zitten. Het duurde daarom even voordat ze over de antenne ging en geconstateerd werd. Al met al bijna een minuut verspeeld hierdoor, maar ook dat is duivensport. Ze moeten geconstateerd zijn. De 2e en 3e duif kwamen er vlot achteraan, ook de 4e t/m 8 duif waren er vlot. ‘s Middags waren er 47 van de 49 ingekorfde duiven weer thuis.

In de vereniging hadden we de 1e plek, ook de 4e, 5e en 8e prijs waren voor onze duiven. Verder hadden we 8 duiven bij de eerste 15 in de vereniging (zie uitslag). Al met al een mooie prestatie.

De prijzen waren snel verdeeld, met ongeveer 10 minuten waren de prijzen er uit en is dus 25 procent van de duiven reeds thuis.

We hebben nu 3 vluchten voor jonge duiven gehad en die zijn naar tevredenheid verlopen.

Het wordt de komende weken warm tot zeer warm weer, 30 plus een week lang met ZO wind. We zijn benieuwd wat de afdeling daarmee doet. De verwachting is nu al dat de oude duiven van de donderdag naar de vrijdag gaan met inkorven. De afstand zal dan ook ingekort worden. Misschien worden de jonge duiven wel afgelast. We zullen zien en wachten het af.

Tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.