Asse Zellik en Pithiviers 20 mei 2017

Asse Zellik

Afgelopen zaterdag werden de duiven gelost in Asse Zellik over een afstand van 247 km. We hadden er dit keer 28 mee, 14 doffes en 14 duivinnen. Terwijl alle andere afdelingen allemaal al waren gelost moesten die van ons nog even wachten, het was op de losplaats regenachtig en bewolkt. Dit trok echter snel weg zodat ze om 11.30 uur gelost konden worden. Het was een redelijk goed vertrek.

De eersten zouden zo rond de 100 km per uur vliegen en dat kwam ook inderdaad zo uit. Op 13.56 uur kwam er eentje aangevlogen. Meestal als ze alleen zijn gaan ze redelijk vlot en snel naar beneden. Deze 16-1173611 doffer echter niet. We waren op een gegeven moment de tel kwijt over het aantal rondjes wat die bleef draaien. Een stuk of 8 rondjes heeft die wel gedraaid. Uiteindelijk op 13.58.28 werd die geconstateerd. De 2e en 3e duif gingen redelijk goed naar beneden en werden om 14.00 uur geconstateerd. Onze 1e aangewezen duif was 4e en werd om 14.01.19 geklokt.

Bij het maken van de uitslag zagen we dat de rondjes van de 1e duif net een aantal teveel zijn geweest voor een 1e plek in de vereniging maar kwam deze doffer op de 3e plek terecht. Er waren veel liefhebbers die hun eerste duif mooi op tijd hadden zodat er 6 liefhebbers bij de eerste 8 duiven zaten.

We hadden dit keer verder nog de 9e, 12e, 14e enz van de vereniging met verder 11 duiven bij de eerste 36 in de vereniging. Niet slecht maar wel iets minder dan dat we de laatste weken gewend waren. Zie uitslag

We hadden er in totaal 17 van de 28 in de prijs, wat dat betreft een mooi percentage van 61% prijs. Dat is goed maar het aantal kopduiven had iets beter moeten zijn, maar dat is duivensport en deze vlucht vooral seconden waar het om draaide.

Pithiviers

Tevens was er de eerste eendaagse fondvlucht van het seizoen en wel naar Pithiviers over een afstand van 573 km. Deze duiven werden in Frankrijk ook pas om 11.10 uur gelost vanwege de aanwezige bewolking op de losplaats. Op deze vlucht hadden we er 9 ingekorfd. Allemaal duivinnen, 2 en 3 jarigen. Deze zouden zo rond de klok van 17.00 uur komen. En inderdaad om 16.59.10 kwam de eerste aangevlogen onze 1e getekende de 15-1331400.

De overige duiven waren binnen een uur nadat de eerste er was allemaal terug gekeerd. Ze kwamen ook goed af en dat over een afstand van 573 km, de wind hadden ze dan ook vanuit het zuidwesten.

In de vereniging hadden we de 5e en in totaal hadden we 4 van de 9 duiven in de prijs. Zie uitslag

Al met al een redelijk weekend maar niet echt top. Inkorven op 2 vluchten eist wat dat betreft een beetje scherpte van de duiven en dat is wel jammer maar helaas niet anders.

Op naar het komend weekend en wederom een Vitesse vlucht vanuit Quievrain.

Succes en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.