Asse-Zellik 22 april 2017

Zaterdag 22 April stond een vitesse vlucht op het programma vanuit Asse Zellik. We hadden net als vorige week 44 ingekorfd, 25 duivinnen en 19 doffers. Ze hadden goed getraind de afgelopen week maar door de kou komen ze nog niet echt in vorm. Wederom werd het een middag lossing. Doordat er een regenfront van Noord-West naar het Zuid-Oosten trok duurde het even voordat het ook in Zuid Nederland en Belgie opklaarde en goed weer begon te worden om te lossen. Bij ons in Twente was het de hele dag goed maar wel koud weer. Uiteindelijk om 12.30 uur werd er gelost.

Wat we uit het Gelderse gehoord hadden moesten we voor een vroege duif rond 15.40 uur zitten. Het duurde even voordat de eerste er aan kwam vliegen maar om 15.45 kwamen er 2 tegelijk aan. Vlot kwamen de 3e, 4e en 5e ook aanvliegen. De punten waren wat dat betreft binnen. Daarna kwamen ze niet echt heel vlot maar het druppelde wel door. Op dit soort vluchten heb je graag dat ze binnen een kwartier nadat de eerste er is grotendeels thuis zijn. Helaas was dat niet het geval.

Dit keer was wederom de duivin 14-1570473 de eerste en dit keer ook in de klok. Op de 1e vlucht was ze ook al eerste maar was ze zo snel dat ze niet werd geconstateerd als eerste, ze moest uit het hok worden gepakt en over de antenne worden gehouden om geconstateerd te worden. Dit keer waren de 2e en 3e duif zelfs doffers, dat is bij ons niet gebruikelijk maar natuurlijk wel fraai dat die zich nu ook laten zien. We hadden dit keer de 3e, 4e, 6e 10e en 11e van de vereniging (zie uitslag). Al met al niet verkeerd en voor de punten genoeg op zo’n vitesse vlucht. De aangewezen duiven kunnen we nog niet echt mee scoren maar dat bewaren we hopelijk voor de midfond en eendaagse fond vluchten.

Verder hadden we 21 van de 44 duiven in de prijs. Toch voor deze vlucht een mooi percentage van 48%.

Aankomend weekend wederom een vitesse vlucht en dit keer vanuit Quievrain, alweer over een afstand van meer dan 300 km. Helaas blijft het koud deze week maar we zullen ze allemaal blijven inkorven. Volgende week hebben we al de eerste midfond vlucht en zoals de verwachtingen nu zijn wordt het dan ook warmer voor de duiven veel prettiger.

Succes allemaal weer de komende week en hopelijk een keer een normale ochtend lossing, we zullen zien.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.