Arlon

Zaterdag 4 september de 4e Natoervlucht vanuit Arlon over een afstand van 306 km.

We hadden de meeste duiven nog wel weer ingekorfd, dit waren er dit keer in totaal 62 en wel 14 doffers, 24 duivinnen en 24 jonge duiven. De oude duiven vallen al aardig in de rui vandaar dat we een aantal hebben thuis gelaten.

De hele week kijk je naar de weersvooruitzichten en die zouden goed zijn voor de zaterdag. Een kalme NO wind en zonnig weer. Als het dan zaterdag morgen is en het weer bericht meld een grijze start en daarna opklaringen dan hoop je dat het allemaal maar weer goed komt en dat ze niet te vroeg lossen. Helaas kwam dat niet goed. Er werd om 10.00 uur al gelost. Op de losplaats was het wel goed, echter op de radar kon je toen al zien dat ze boven Zuid Nederland tegen de zware bewolking aan zouden vliegen. Die was dan echt nog niet opgelost. De zichten waren daar zeer slecht. En dat gebeurde ook. Er zijn altijd een aantal duiven die er wel goed door komen maar het verloop was daarna voor een vlucht over 306 km zeer slecht te noemen.

De 1e duif ging bij ons om 14.19 uur over de antenne en die haalde een snelheid van 71 km per uur. Daarna kwamen er wel duiven maar zeer traag. Gelukkig zijn alle oude duiven terug gekomen en van de jonge duiven zijn er 3 achter gebleven.

We hadden dit keer in de vereniging zowel bij de jonge als de oude duiven de 1e plek. Dat is uiteraard mooi maar we hadden graag gezien dat het een normale vlucht was geweest.
Bekijk de uitslag van de jonge duiven en de natour

Het concours voor de prijzen stond bijna anderhalf uur open. Veel en veel te lang voor zo’n kort vluchtje.

Soms vraag je je af of de lossingscommissie geen radar beelden heeft waarop ze kunnen zien hoe het weer onderweg is. Alle andere afdelingen in het noorden van het land losten uren later dan onze afdeling en daar was het verloop overal goed te noemen.

Komende zaterdag is de laatste Natoer vlucht maar wij hebben besloten om daar niet meer aan mee te doen. Vinden het goed voor dit jaar. We geven de duiven rust zodat ze goed door de rui kunnen komen.

Voor diegene die nog wel meedoen, succes en tot later.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.