Arlon

Zaterdag 18 juni de 4e midfondvlucht van dit seizoen. Doordat het hitteprotocol van toepassing was werden de duiven niet op donderdag maar op vrijdagavond ingekorfd.

De losplaats werd gewijzigd naar Arlon over een afstand van 306 km.

Helaas werd het door het warme weer en de slechte lucht de minste vlucht tot nu toe. Doordat de wind toch nog uit het ZW kwam hadden we verwacht dat het mee zou vallen maar nu blijkt maar weer dat duiven slecht tegen extreme hitte en de daarmee wazige, heiige lucht kunnen. Het oriëntatie vermogen wordt dan direct een stuk minder. Het verloop was dan ook zeer slecht en dit was bij bijna alle liefhebbers het geval en tevens bij alle afdelingen in Nederland.

De eerste duiven haalden ongeveer 90 km per uur maar het duurde wel erg lang dat de duiven terug kwamen. We moesten zelfs 10 minuten wachten op onze 2 duif nadat de 1e duif er was.

De 1e duif was de 2-jarige doffer 20-1176063, een goeie doffer maar als deze op kop komt dan weet je al dat het een vreemd vluchtje zal worden. Deze doffer vloog een 2e in de vereniging en in het rayon toch nog een 6e plek, op zich best fraai (zie uitslag).

Verder hadden we 17 van de 37 duiven in de prijs. Niet verkeerd maar dat kun je met zo’n vlucht verwachten.

Komende week een vitessevlucht vanuit waarschijnlijk Bierges. Het wordt wederom warm maar hopelijk valt het mee.

Succes en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.