Na een winter met heel veel feestjes, prijsuitreikingen, huldigingen enz is afgelopen zaterdag de eerste (test) vlucht van start gegaan.

Het kweekseizoen is goed verlopen en de meeste vliegduiven zitten vanaf half Maart weer gescheiden. Vanaf dat moment gaan ze ook weer naar buiten om voorlopig nog rustig de rondjes te vliegen. De komende weken zullen we de trainingen langzaam activeren.

Kalkar

Zaterdag 6 april stond de 1e vlucht op het programma. De duiven zouden ook naar de losplaats “Duiven” gaan maar omdat daar ook andere afdelingen stonden is onze afdeling naar Kalkar (77 km) verhuist. Een losplaats die nog niet eerder op het programma heeft gestaan.

We hebben dit jaar 31 vliegdoffers en 36 vliegduivinnen, in totaal dus 67. Deze hebben we ook allemaal ingekorfd.

De voorspellingen van het weer waren goed maar helaas kwam dat niet helemaal uit. Het zou in de loop van de morgen reeds opklaren maar daar kwam weinig van terecht. S’middags klaarde het wel wat op maar de luchten bleven grijs met slechte zichten.

De duiven zijn uiteindelijk om 13.45 gelost. De eerste duiven kwamen na een dik uur aangevlogen, na een aantal rondjes hebben we de 1e duif geconstateerd om 14.47,21. Na 3 minuten op 14.50 uur hadden we er reeds 11 in de klok. Daarna druppelde het redelijk door voor een 1e vlucht.

Het was nog een testvlucht die op geen enkel niveau mee telde maar om alles te testen hebben we als vereniging wel een uitslag gemaakt. Daar kwamen we op de 3e plek terecht met verder 11 duiven bij de eerste 23 in de uitslag.

Komend weekend dan de 1e prijs vlucht en wel naar Boxtel. Zoals de verwachtingen nu zijn zal dat een zonnige dag worden, wel koud maar ook met een NO wind. Ze zullen er dan al best aan moeten trekken en de 1e duif zal er minimaal 2 uur over gaan doen. (140 km)

Het is nog maar het begin en we zullen zien wat het ons brengt.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.